Szunyoghy Viktória

FREKVENCIÁK

frequenciesKiállítás címe: Frekvenciák
Dátum: 2010.02.25.-2010.03.31.
Helyszín: Millenáris, Budapest, B Building, Jövő Háza
Támogató: EMI Music

Hivatalos weboldal: FREQUENCIES

A FREKVENCIÁK a zenei frekvencia tartományt hivatottak reprezentálni vizuális és hanghatások együttese által. A képkeretek formájukkal a televizióra utalnak. Amint a néző a kép közelébe ér a képeken elhelyezett szenzorok megszólaltatják a festményen látható zenészt. A képből megszólaló zene azonban elhalkul, amint a néző nem mozog tovább. Ez az interakció egyfajta mókás együttműködést feltételez a néző és a képzőművészeti alkotás között, táncra perdít. 

Le Cool Magazin

vikicoolCím: Interjú a fedőlap alkotójával: Szunyoghy Viktória

Mi: Interjú + Fedő lap grafika (21-27 January, 2010)

Hol: Le Cool Online Program Magazin

Web page: Viki at Le Cool

Vikit az egyik vezető európai online program magazin. a Le Cool felkérte arra,  hogy a január közepén megjelenő számuk fedlapját készítse el számukra. A magazin Vikivel készített interjúját a fenti linkre kattintva olvashatjátok.

Interjú a fedőlap alkotójával: Szunyoghy Viktória

Unable to read/write the source directory (/nfs/virtualftp/merci/images/stories/fruit/Viki/), please verify the directory permissions (Go to: Fix permissions tutorial)

Szunyoghy Viktória

Fiatal, magyar kortárs festőművész, tematikus koncepciók mentén dolgozik. Témái személyes benyomásokon alapulnak: a afrika kutató nagyapa hagyatéka során inspirálódott Afrika sorozattól elkezdve, a vizipóló csapaton át, az éppen őt aktuálisan érintő benyomások vezérlik munkáját.

"Ha festek, nem egy-egy különálló képben, hanem szinte mindig képsorozatokban gondolkodom. Ez azt jelenti, hogy ha tetszik egy téma, akkor próbálom a lehető legsokfélébb módon bemutatni. Legfrissebb munkáim a strandos és víz alatti képek. Ilyen a 16 darab 30x30 cm-es olaj, vászon képekből álló „Kis vizes” sorozatom is, melyben megjelennek vízben pancsoló gyerekek, csókolózó szerelmespárok, úszók, lélegzetük visszafojtásával kísérletező lányok, kamerának pózolók, vízen lebegők, búvárok. A sorozatot úgy terveztem, hogy az apró életképekből álljon össze egy természetességet sugárzó komplex egész." /Szunyoghy Viktória/

A legutóbbi Frekvenciák sorozotát a zene, képzőművészet és a mozgás együttesei inspirálták. A képek az equalizerhez hasonló módon egyfajta frekvencia tartományt írnak le a falon elhelyezkedésükkel. Az egyes képeken megjelenített művészek dalai a képet szemlélő mozgásának hatására megszólalnak.

 

ELITE Magazine / Szunyoghy Viktória